Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

29.3.2021 Aktuální aktuality po dvou letech :-D aktuální vrh, odchovy, o nás a naše psiska...pomalu, ale jistě :-)

5.3.2019 Konečně!!! Mám chvíli času a mohu se s Vámi podělit o novinky. A že je jich hodně :-)

Pokude se jedná o psíky...máme další nové parťáky:

Max (JCH, CH CZ Nathan zo Srnčej doliny) a  děkuji Ivance Cigáňové za príma psisko :-)

nathan-zo-srncej-doliny---ksichtik.jpg

Mersey (Mersey Ikar's Flight)

mersey.jpg

 

Ora (Orange Ikar's Flight)

orange-4.jpg

Connie (Orinoko Ikar's Flight)

orinoko-1.jpg

Bohužel máme i neveselé zprávy...za Duhový most jsme doprovodili našeho milovaného Ikárka  (JCH, CH CZ, CH SK, CH práce Icarr Dianin kámen). Na jeho počest jsme vysadili Ikarův ořech a on ho hlídá :-)

leto-je-fajn.jpg

Proběhlo i pár změn v osobní životě, které měly vliv na aktualizaci stránek, ale v rámci chodu chovatelské stanice to snad ani nebylo poznat...přivítali jsme na svět vrh K, L, M, N, O a P heart

A co se událo u nás...u lidí? Máme Ivu!!! V dnešních dnech má už přes rok a dělá nám velkou radost heartheartheart kladný vztah k psíkům je zřejmý :-)

dsc_0902.jpg

foto-8.jpg

A pak se mi také změnilo příjmení za přítomnosti našich milých odchovů na Srazu Ikar's Flight a kamarádů v roce 2018.

foto-6.jpg

23.2.2016 V porodní bedně je u nás (teda u Daniely) velmi veselo. Mrňata mají pět týdnů, takže začíná pořádný "bugr". Po Julči mají štěňata kladný vztah k jídlu a po tatínkovi Arradovi jsou pěkně praštěné a uječené :-)

Včera jsem byla na sonu se Ziri a můžeme se těšit na její poslední prťátka ... takže za měsíc a kousek bude opět veselo :-) Otcem vrhu bude náš Arrad - tak doufám, že tam je nachystána nějaká hezká černá holčička heart ... pro mě.

 

pf2016.jpg

28.9.2015 Ammerek tento víkend úspěšně absolvoval Podzimní zkoušky v I.ceně (OMS Vsetín). Kupodivu i kachnu přinesl :-) Fotky jsou z jeho prvního pokusu o 14 dnů dříve, kdy se ale na kachnu tzv. "z vysoka"...

ammer-pz1.jpg

ammer-pz2.jpg

ammer-pz3.jpg

ammer-pz4.jpg

8.8.2015 A máme tu léto v plném proudu, už v 7.00 "sa kocůři bijů o stínek" a já využívám chvíle klidu k aktualizaci.

Takže popořadě - naše mise s Tarou za ženichem byla v podstatě pouze a jedině moje dovolená, neb naše mladá dáma říkala, že takto by to nešlo. Proto nastoupila varianta B a 2.7. se nám narodila mrňata po Kaiře a Arradovi - poprvé u nás v porodní bedně byli černé myši :-) Fotky na stránce vrhu H.

V půlce července jsme měli opět setkání Ikar's Flight a kamarádů a musím moc poděkovat všem zúčastněným ...udělali jste mi velkou radost, že i přes "ty hicy" jste dorazili a užili jsme si to spolu. Jak dožijeme, příští rok zase :-) pár fotek od Mileny Hlavicové ZDE - portí teto, děkujeme a nějaké fotky TADY.

9.3.2015

Byli jsme opět na návštěvě u bratrance fotografa a zatím pouze fotky ksichtíků v osmi týdnech zde. 

Volná mrňata jsou Amálka (puntíkatá HB slečna) a Edík (HB s výrazem: dáte mi pětikorunu?).

Jinak nám venku slezl sníh, už skoro oschlo bláto, takže začneme s některými jedinci intenzivně cvičit. 

Jinak tuto aktualizaci tvořím z podhůří Orlických hor, kam jsem přijela s Tarou za ženichem...doufám, že si přivezeme malé puntíkaté :-)

8.2.2015

Fotky ksichtíků vrhu G v šesti týdnech.

12.1.2015

Na Štedrý den se nám opět naplnila porodní bedna. Štěňátka jsou opět hnědobílá a hnědobílá s pálením a začínají být pěkně akční. Dnes ráno jsem zaznamenala první únik z porodní bedny, samozřejmě to byla nejmenší holčička. Informace o vrhu G, rodičích a fotky ZDE na stránce vrhu.

29.10.2014

Fotky štěňat z vrhu F - aktuální, kupodivu :-) Pak ještě jedno video, kde si to mrňata užila s mamkou Tady. Doporučuji nastavit kvalitu HD, neb je to točené jenom foťákem, tak ať něco vidíte.

V průběhu minulých dvou měsíců jsme úspěšně složili s Vojtou (Eufrat Ikar's Flight) a Arradem (Jack zo Srnčej doliny) barvářské zkoušky - Vojta ve III.ceně a Arrad v ceně II. Arrad taky absolvoval tři výstavy:

- Národní výstava v Brně - rozhodčí Vladimír Piskay (SK) - třída mladých - vd3

- Speciální výstava KASS Brno - rozhodčí Gareth Lawler (GB) - třída mladých - výborný 2

- Národní výstava v Brně - rozhodčí András Korózs (H) - mezitřída - výborný 1, CAC

 

arrad-rijen-2014.jpg

 

29.9.2014

Fotky vrhu F z ateliéru TADY. Autorem je můj šikovný bratranec Radek Zádrapa a tímto mu za ochotu, čas a trpělivost moc děkuji.

26.9.2014

Fotky z návštěvy Mileny Hlavicové  ZDE Na fotkách s drobotinou je jejich babička Ziri, neb mamka Julie už jich má "tak trochu dost" :-)

 

vrh-f-week-6a.jpg

 

2.9.2014

Mrňata vidí, ječí, unikají z porodní bedny, dlabou maso a granule ... a hlavně rostou před očima.

Fotky ve věku 3,5 týdne ZDE

První tři týdny života mrňat ZDE

18.8.2014

Krátké video ze života v porodní bedně - mají už 10 dnů.

11.8.2014

Máme za sebou úspěšně sraz Ikar's Flight a kamarádů. Fotky dodáme později. A taky máme v porodní bedně nová mrňata...jejich fotky ZDE.

4.7.2014

Máme nakrytou naší Julii (Catlins River Ikar's Flight) a puntíkaté mrňata očekáváme kolem 13.8.2014...otcem byl zvolen Ikar (Icarr Dianin kámen)...zejména po předchozích zkušenostech, kdy se on sám navolil do role otce :-)

Zbytek smečky mi činí radost, kromě "drobných" nedorozumění s domácím zvířectvem, hlavně Ammer je v tomto směru žampion a nepřestává mě udivovat svojí kreativitou :-)

16.3.2014

Do nového domova odjel Filípek a věřím, že ve společnosti Griffiho ze Šipší a jednoho jagdteriéra mu nebude vůůůůbec špatně. Je celkem vtipné, když přijedou noví majitelé našeho odchovaného psíka a zjistím, že táta jejich současného psa je dědou našeho mrněte...holt jsme jedna velká rodina. Jenom nový páníček měl trochu starost, jak bude pejskovi říkat...u nás byl Filípek, v papírech má El fuerte...necháme se překvapit, co z toho vyleze :-) Ale Fífa je v nejlepších rukou...páníček je řezník :-) Z vrhu A šel pejsek do rodiny preparátora a je stále živ...pes, ne preparátor :-) Teda preparátor taky!!!

A všichni jsou určitě zvědaví, jak se nám dařilo na DUOCACIB Brno 2014. Vyrazili jsme po dlouhé době do výstavních kruhů...a Ammer nezklamal - sobota - V1, CAC, CACIB, kval. Crufts - neděle V1, CAC...Kaira (Cameron River IF) nezklamala stejně jako sestra Julie (Catlins River IF) - obě splnily výstavní podmínky pro chovnost, ale kdyby ty kozy májové chtěly běhat v kruhu, výsledky by byly daleko lepší. Jak vylezly z kruhu, začaly vrtět oáskem a projevovat známky života (v kruhu to vypadalo, že velmi brzy zhynou). Vzhledem k tomu, že jsou dcerami své matky, tak mě to ani nepřekvapuje.

Za postojovky děkuji Sojkovic :-)

Kaira - Cameron River IF

 

cameron-river-if.jpg

Julie - Catlins River IF

 

 

catlins-river-if.jpg

 

Ammer IF

 

ammer-if.jpg

 


7.3.2014

Fotky Vojty, který se nám vrátil zpátky domů - štěňátka čůrají a kakají...někdy i doma...co na to říct, snad jen to, že pes i štěká.

 

vojta.jpg

vojta1.jpg

vojta2.jpg

Další volný pejsek je Filípek

 

 

filip.jpg

filip1.jpg

filip2.jpg

a v neposlední řadě jsme vyfotili i Malou Taru z vrhu D, která čeká na nové páníky...malá a drzá slečna :-)

 

 

mala-tara.jpg

mala-tara1.jpg

mala-tara2.jpg

 

18.2.2014 Novinky nejen posledních dnů - přišly nám výsledky DKK Julie a Kairy - obě k mé velké radosti A/A ... jupíííí.

Z vrhu D je volná jedna fenka. Z vrhu E je volný pouze Filípek, za to je to pěkný kus psiska, takový trošku pan Droběna :-)

Novinky do 31.12.2013